top of page

Tarieven containervervoer verbeteren

Op zoek naar kosteneffectieve en betrouwbare verzendoplossingen voor uw internationale handel? Zoek niet verder. Ons team van logistieke en verzendingsdeskundigen heeft de containervervoersector op de voet gevolgd en we zijn blij te kunnen melden dat recente ontwikkelingen positieve veranderingen met zich meebrengen voor importeurs en exporteurs.De containervaart heeft de afgelopen maanden met grote uitdagingen te kampen gehad: de torenhoge transporttarieven en de beperkte capaciteit maken het voor importeurs en exporteurs moeilijk om zaken te doen. Er is echter goed nieuws aan de horizon. Volgens een recent artikel in NT is de tariefbarometer voor containervervoertarieven voor het eerst in maanden op groen gezet. Dit is een positieve ontwikkeling voor de sector en welkom nieuws voor bedrijven die betrokken zijn bij internationale handel.


De tariefbarometer meet de kosten van het vervoer van containers op belangrijke handelsroutes over de hele wereld. Hij staat al enkele maanden in de rode zone, wat wijst op hoge transporttarieven en capaciteitsbeperkingen. De recente trendbreuk wijst er echter op dat de situatie begint te verbeteren. De spotprijzen voor containervervoer zijn aan de westkust van India (WCI) met meer dan 8% gestegen, een aanzienlijke verandering die in vijftien weken niet is waargenomen.


Deze stijging van de scheepvaarttarieven op de WCI is bijzonder opmerkelijk omdat het een van de drukste handelsroutes ter wereld is. De WCI verbindt India met belangrijke markten in Azië, Europa en Noord-Amerika, en elke verandering in de scheepvaarttarieven op deze route kan een aanzienlijke impact hebben op de wereldeconomie. Het feit dat de scheepvaarttarieven op de WCI stijgen, wijst erop dat de vraag naar containervervoer kan toenemen, wat een positief teken kan zijn voor bedrijven die betrokken zijn bij de internationale handel.


Voor degenen in de sector die met hoge scheepvaarttarieven en capaciteitsbeperkingen werden geconfronteerd, is de verandering in de tariefbarometer een welkome ontwikkeling. Het wijst erop dat er wellicht meer capaciteit beschikbaar is voor de containervaart, wat de scheepvaarttarieven kan helpen verlagen en het voor bedrijven gemakkelijker kan maken om internationale handel te drijven. Het is ook een positief teken dat de wereldeconomie zich begint te herstellen van de gevolgen van de COVID-19 pandemie.


Bij Sea and Shore Services begrijpen we de uitdagingen waarmee bedrijven op de huidige wereldmarkt worden geconfronteerd. Daarom werken we nauw samen met onze klanten om oplossingen op maat te bieden die voldoen aan hun unieke verzendbehoeften. Dankzij onze expertise en ervaring in het coördineren van complexe toeleveringsketens en het navigeren door regelgeving kunnen wij bedrijven helpen succesvol te zijn in dit steeds veranderende landschap.


Nu de tariefbarometer eindelijk positieve signalen laat zien, denken wij dat dit voor bedrijven een uitstekend moment is om nieuwe mogelijkheden in de internationale handel te verkennen. Dankzij ons wereldwijde netwerk van partners en onze uitgebreide kennis van de sector kunnen wij bedrijven helpen nieuwe markten te vinden en hun toeleveringsketens te stroomlijnen om van deze ontwikkelingen te profiteren.


Bij Sea and Shore Services blijven we ons inzetten om onze klanten het hoogste niveau van service en ondersteuning te bieden. Met onze kosteneffectieve en betrouwbare verzendoplossingen kunt u erop vertrouwen dat u over de expertise en ondersteuning beschikt die u nodig hebt om te slagen op de hedendaagse wereldmarkt. Mis niets van deコメント


Instagram bericht templates.png

Sea and Shore werkt consistent aan het bijdragen, ontwikkelen en doorzetten van kennis uit de transport wereld. Zo vergroten we de kansen op succesvolle samenwerkingen en verbeteren we de heden- daagse kennis over transport voor iedereen.

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
Schermafbeelding 2022-10-31 om 11.24.54.png

SEA AND
SHORE

KENNISBANK

VOLG ONZE
SOCIAL MEDIA

SNEL EEN TARIEF NODIG?

bottom of page