top of page

Diversiteit in Duurzaamheid: NDL Evenement 2023

Op 5 juli 2023 vond het langverwachte evenement "Diversiteit in Duurzaamheid" plaats in Green Port Venlo, georganiseerd door Nederland Distributie Land (NDL). Dit baanbrekende evenement bracht leden van NDL samen om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van logistiek en duurzaamheid te bespreken. Met innovatieve ideeën, inspirerende keynote sprekers en een diverse groep deelnemers, bood het programma inzicht in de mogelijkheden voor verduurzaming, zowel binnen als buiten het transportgebied. Het evenement beloofde een belangrijke mijlpaal te zijn in de voortdurende inspanningen van Nederland om een duurzaam distributieland te worden.

Openingspresentatie en welkomst in Supply Chain Valley Venlo.

Sea and Shore is een trotse deelnemer van Nederland Distributie Land (NDL). Daarom waren we verheugd om aanwezig te zijn op dit inspirerende evenement. Het bood ons niet alleen de gelegenheid om waardevolle contacten te leggen, maar ook om nieuwe partnerschappen aan te gaan met bedrijven die onze visie delen. Het opbouwen van samenwerkingsverbanden is van essentieel belang om gezamenlijk een duurzamere toekomst te verwezenlijken. Door onze krachten te bundelen met andere toonaangevende spelers in de industrie, kunnen we gezamenlijk duurzaamheidsinitiatieven bevorderen en versnellen. Dit was tevens een centrale boodschap die werd overgebracht tijdens het evenement.


Elektrische "zelfrijdend" vervoersmiddel in plaats van trucks.

Een hoogtepunt van het evenement was de toespraak van Annemarie Jorritsma, een vooraanstaande persoonlijkheid. Haar inzichten en visie op de toekomst van de logistiek en duurzaamheid waren bijzonder waardevol. Haar toespraak legde de nadruk op het cruciale belang van samenwerking tussen de overheid, het bedrijfsleven en andere belanghebbenden om duurzame oplossingen te realiseren. Ook andere vooraanstaande sprekers, zoals Pim Loef van Schneider Electric en Julien Tremblin van TerraCycle, deelden hun eigen ervaringen met verduurzaming. Het overheersende idee was dat duurzaam denken in de kern van elk bedrijf moet zitten.


Sea and Shore and Sustainability

Bij Sea and Shore streven we ernaar om duurzaamheid integraal in onze bedrijfsvoering te verankeren, zowel nu als in de toekomst. We hebben een vruchtbare samenwerking met fuelsaver4diesel, waarbij onze partners kunnen profiteren van een dieseladditief dat tot 15% minder uitstoot oplevert. Deze vloeistof is geschikt voor verschillende vormen van transport, zoals short sea, deep sea en grote transportbedrijven waarmee we samenwerken. Niet alleen dragen onze partners bij aan de bescherming van het milieu, maar ze besparen ook op dieselverbruik en fijnstofuitstoot.


Daarnaast maken we gebruik van zonnepanelen op onze warehouses, waardoor we zonne-energie benutten en ons energieverbruik verder verduurzamen. We erkennen ook het belang van het verminderen van het wegtransport en het bevorderen van alternatieve vervoersmogelijkheden. Daarom maken we gebruik van shortsea- en barge-opties, waardoor we meer kilometers wegtransport kunnen vermijden.


Om het aantal transportbewegingen te verminderen, maken we gebruik van 4PL-draaischuiven. Dit stelt ons in staat om efficiëntere transportplanningen te maken en het aantal benodigde transportbewegingen te verminderen. Bovendien bieden we onze klanten de mogelijkheid om gebruik te maken van onze XXL-locaties. Hierdoor kunnen kleinere zendingen op een efficiëntere manier worden opgeslagen en vervoerd in groupage, waardoor het aantal transportbewegingen en eigen opslagfaciliteiten wordt verminderd.


Met deze diverse initiatieven en toekomstgerichte benadering streven we ernaar om duurzaamheid in de logistieke sector te bevorderen en onze impact op het milieu te verminderen. We zijn vastbesloten om voortdurend te innoveren en samen te werken met onze partners om een duurzamere toekomst te realiseren, waarin we economische groei kunnen combineren met milieubewust handelen.


Sea and Shore Services is een voorstander van duurzaamheid en zal blijven samenwerken met onze klanten en partners om groene oplossingen te implementeren en een positieve verandering teweeg te brengen. Samen kunnen we de logistieke sector transformeren en bijdragen aan een duurzamere en veerkrachtigere toekomst. Met de inspiratie van Annemarie Jorritsma en andere visionaire sprekers zullen we vastberaden voortgaan op onze weg naar duurzaam succes.

Comments


Instagram bericht templates.png

Sea and Shore werkt consistent aan het bijdragen, ontwikkelen en doorzetten van kennis uit de transport wereld. Zo vergroten we de kansen op succesvolle samenwerkingen en verbeteren we de heden- daagse kennis over transport voor iedereen.

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
Schermafbeelding 2022-10-31 om 11.24.54.png

SEA AND
SHORE

KENNISBANK

VOLG ONZE
SOCIAL MEDIA

SNEL EEN TARIEF NODIG?

bottom of page