top of page

TRANSIT TIME

Voor Sea and Shore is het van cruciaal belang dat de ingevoerde goederen hun bestemming binnen een bepaalde tijd bereiken. Om dit goed te kunnen inschatten, wordt de traject duur van bepaalde transportmiddelen vooraf bepaald.


Foto door NASA

Transittijd TT, is de tijd die een zending nodig heeft om van punt A naar punt B of met andere woorden van levering tot in-check punt te komen. Bovendien omvat het de transporttijd en de tijd die nodig is voor het laden en lossen. Hieronder volgen enkele voorbeelden per vervoermiddel.


Luchtvervoer

De levertijd van een zending via de lucht, inclusief transcontinentale vluchten, kan variëren van enkele uren tot bijna zeven dagen. Het duurt bijvoorbeeld ongeveer 5-6 dagen om producten vanuit China naar een winkelier in Nederland te verzenden. Artikelen zoals boodschappen, bloemen en voorgeschreven medicijnen kunnen het best per vliegtuig worden verzonden. Luxe voertuigen, juwelen en meubilair worden ook vaak vervoerd. Luchtvracht zorgt niet alleen voor een snelle levering van goederen, maar ook voor de veiligheid ervan.


Wegvervoer

De levertijden van wegvervoer zijn vaak slechts enkele tot enkele dagen lang. Het kan tot veertig uur duren om Europa te doorkruisen met behulp van vaste routes voor het vervoer van goederen. Vervoer over de weg geniet vaak de voorkeur vanwege de betaalbare kosten. Het grootste wegennet en de directheid ervan zijn de belangrijkste voordelen. Zo kunnen maaltijden rechtstreeks naar de plaats van bestemming worden vervoerd. Wegvervoer dient vaak als aanvulling op andere vormen van vervoer.


Vervoer over zee

Afhankelijk van de afstand tussen de havens kan de transittijd voor zeevracht variëren van 15 tot 65 dagen. Een containerschip doet er bijvoorbeeld ongeveer 40-45 dagen over om van Shanghai, China, naar Rotterdam, Nederland, te varen (haven tot haven). Importeurs kiezen vaak voor verscheping over zee omdat zij geld willen besparen in plaats van hun goederen zo snel mogelijk geleverd te krijgen. De draagkracht van de zee is een van de belangrijkste voordelen. Dit is de transportmethode met het hoogste laadvermogen. De beschikbaarheid van een breed scala aan gespecialiseerde schepen en containers maakt het mogelijk om alle verschillende soorten goederen te vervoeren.


Sea and Shore biedt internationale oplossingen voor supply chain management. Vanuit het kantoor in Rotterdam zijn wij 24/7 beschikbaar om u te helpen met uw logistieke uitdagingen. Wij zijn een gecertificeerde en green lane guaranteed provider. Naast supply chain service bieden wij u ook onze expertise op het gebied van duurzaam transport, goederen en warehousing. Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen?

Comments


Instagram bericht templates.png

Sea and Shore werkt consistent aan het bijdragen, ontwikkelen en doorzetten van kennis uit de transport wereld. Zo vergroten we de kansen op succesvolle samenwerkingen en verbeteren we de heden- daagse kennis over transport voor iedereen.

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
Schermafbeelding 2022-10-31 om 11.24.54.png

SEA AND
SHORE

KENNISBANK

VOLG ONZE
SOCIAL MEDIA

SNEL EEN TARIEF NODIG?

bottom of page