top of page

Symposium: China in de Maritieme Wereld

Vereniging Nederland - China (VNC) organiseerde vrijdag 24 maart een Symposium over China's rol in de Maritieme wereld. De bijeenkomst vond plaats in het recent gerenoveerde en heropende Hotel Havendijk, en was een bijeenkomst voor verschillende stakeholders binnen de Rotterdamse Havenwereld. De verschillende sprekers op het symposium richtte zich op de impact van China op de Nederlandse maritiem-logistieke hub functie in de komende decennia. Dr. Bart Kuipers, een van de opstellers van het onderzoeksrapport ‘Navigating an uncertain future’, dat in opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat & Ministerie van Buitenlandse Zaken is uitgevoerd, ging in op de hoofdvraag: Wat is de verwachte ontwikkeling van de invloed van China op de centrale positie van de Nederlandse maritiem-logistieke hub functie in de komende decennia.

Na de opening door voormalig minister Bernard Blok, vond er een boeiend discussiepanel plaats met meerdere vooraanstaande experts uit de maritieme sector. Onder de panelleden bevond zich ook Sea and Shore's CEO, Ing. Kees Moolenaar, die de positieve invloed van China op de maritieme sector benadrukte. Hij verwoordde dit passend met de volgende uitspraak: "Wie uitblinkt in iets, moet je niet afremmen". Dit onderstreept dat de toenemende invloed van China een uitstekende kans biedt voor Nederlandse bedrijven om verder te groeien en te floreren in de maritieme sector, wat gunstig zal zijn voor partijen zoals Sea and Shore.


Tijdens het symposium gaf Dr. Bart Kuipers, een van de opstellers van het onderzoeksrapport ‘Navigating an uncertain future’, inzicht in de verwachte ontwikkeling van de invloed van China op de Nederlandse maritiem-logistieke hub functie. Hij benadrukte dat China een grote economische macht is en dat Nederland daarom moet blijven samenwerken met China om de concurrentiepositie te behouden. Kuipers gaf aan dat "China een belangrijke partner is in de maritieme sector en dat Nederland niet zonder China kan." Daarnaast benadrukte hij dat de ontwikkeling van China's internationale handel en de opkomst van de Chinese maritieme routes voornamelijk kansen bieden voor Nederlandse bedrijven om hun positie in de sector te versterken. "China zal een steeds grotere rol spelen in de internationale handel en zal ook in de toekomst de grootste economische kracht blijven. Dit zal zorgen voor meer vraag naar maritieme diensten en het biedt kansen voor Nederlandse bedrijven om zich te positioneren als belangrijke spelers in de sector," aldus Kuipers.


Deze gesprekken en discussies zijn erg gunstig voor logistieke partijen zoals Sea and Shore Services, omdat ze inzichten en kennis bieden over de ontwikkelingen in de maritieme sector en hoe bedrijven hierop kunnen inspelen. Zo kunnen we onze diensten en expertise verbeteren en onze klanten beter van dienst zijn.


In het algemeen was het symposium een waardevolle bijeenkomst voor iedereen die geïnteresseerd is in de maritieme sector en de rol van China daarin. De discussies en presentaties gaven een dieper inzicht in de ontwikkelingen en uitdagingen die we in de komende jaren kunnen verwachten en hoe we hierop kunnen anticiperen. We kijken uit naar toekomstige evenementen en gesprekken die ons helpen om onze dienstverlening te verbeteren en ons concurrentievermogen te vergroten.
Comments


Instagram bericht templates.png

Sea and Shore werkt consistent aan het bijdragen, ontwikkelen en doorzetten van kennis uit de transport wereld. Zo vergroten we de kansen op succesvolle samenwerkingen en verbeteren we de heden- daagse kennis over transport voor iedereen.

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
Schermafbeelding 2022-10-31 om 11.24.54.png

SEA AND
SHORE

KENNISBANK

VOLG ONZE
SOCIAL MEDIA

SNEL EEN TARIEF NODIG?

bottom of page