top of page

Lunar New Year

Het Chinese Nieuwjaar, ook bekend als het Lentefeest, is een van de belangrijkste feestdagen in China en wordt door miljoenen mensen over de hele wereld gevierd. De feestdag duurt gewoonlijk 15 dagen en is een moment voor families om samen te komen, feest te vieren en geschenken uit te wisselen. Dit jaar is het Chinese Nieuwjaar al begonnen op 22 januari en zal het eindigen op 5 februari, en er wordt verwacht dat het een drukke tijd wordt voor de containerlogistiek.


Foto: Fazli Zainordin


Voor veel bedrijven is het Chinese Nieuwjaar een kritieke tijd voor logistieke en supply chain-activiteiten. Gedurende deze periode zullen veel fabrieken in China voor een langere periode sluiten, wat resulteert in een stormloop van zendingen omdat bedrijven proberen hun goederen voor de vakantie het land uit te krijgen. Dit kan leiden tot een toename van de vraag naar containervervoer en vrachtwagens, en tot meer congestie in havens en terminals.


Ter voorbereiding op het Chinese Nieuwjaar moeten bedrijven vooruit plannen en hun containervervoer en vrachtwagens ruim van tevoren boeken. Dit zal ertoe bijdragen dat hun goederen op tijd worden verscheept en vertragingen door de toegenomen vraag worden voorkomen. Daarnaast moeten bedrijven ook communiceren met hun leveranciers en logistieke partners om ervoor te zorgen dat hun toeleveringsketen soepel verloopt en om mogelijke knelpunten tijdens de vakantieperiode op te sporen.


Een ander belangrijk aspect van de voorbereiding op het Chinese Nieuwjaar is het begrijpen van de gebruiken en voorschriften van de verschillende landen. Het Chinese Nieuwjaar kan vertragingen veroorzaken bij de inklaring en de verwerking van documenten, dus het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende vereisten van elk land en alle noodzakelijke papieren en certificaten in orde te hebben.


Bij Sea and Shore Services begrijpen we het belang van het Chinese Nieuwjaar voor onze klanten en we zijn er om u te ondersteunen tijdens deze drukke periode. Ons verkoopteam is beschikbaar om uw zendingen te bespreken en u te helpen bij het plannen van de feestdagen. We hebben een breed scala aan logistieke oplossingen voor onze klanten, waaronder kortere transittijden voor zendingen naar China. We hebben ook een team van experts die bekend zijn met de douane en regelgeving van verschillende landen en klaar staan om u te helpen met al het benodigde papierwerk en certificeringen.


Wij willen van deze gelegenheid gebruik maken om onze Chinese klanten een heel gelukkig en voorspoedig nieuwjaar te wensen. We zijn vereerd om uw logistieke partner te zijn en we kijken ernaar uit om uw bedrijf in de komende jaren te blijven ondersteunen.
Comments


Instagram bericht templates.png

Sea and Shore werkt consistent aan het bijdragen, ontwikkelen en doorzetten van kennis uit de transport wereld. Zo vergroten we de kansen op succesvolle samenwerkingen en verbeteren we de heden- daagse kennis over transport voor iedereen.

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
Schermafbeelding 2022-10-31 om 11.24.54.png

SEA AND
SHORE

KENNISBANK

VOLG ONZE
SOCIAL MEDIA

SNEL EEN TARIEF NODIG?

bottom of page