top of page

Duurzame Logistiek

In de huidige wereldeconomie speelt logistiek een essentiële rol bij het verplaatsen van goederen en materialen over de hele wereld. Naarmate de vraag naar goederen en diensten blijft groeien, neemt ook de impact van logistiek op het milieu toe. Van transportemissies tot het energieverbruik van magazijnen, de logistieke sector heeft een aanzienlijke koolstofvoetafdruk die moet worden aangepakt. Daarom wordt een duurzamere logistiek steeds belangrijker voor bedrijven en overheden. In dit artikel zetten we de basisfeiten van duurzame logistiek uiteen.Een van de grootste uitdagingen voor de logistieke sector is het verminderen van de transportemissies. Volgens het International Transport Forum is vervoer verantwoordelijk voor ongeveer 23% van de wereldwijde energiegerelateerde CO2-uitstoot. De scheepvaartsector alleen al is verantwoordelijk voor ongeveer 2,5% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Ondertussen is de luchtvaartindustrie verantwoordelijk voor ongeveer 2% van de wereldwijde CO2-uitstoot.


Om de transportemissies te verminderen, schakelen veel bedrijven over op duurzamere vervoerswijzen, zoals het spoor, elektrische voertuigen en alternatieve brandstoffen. Daarnaast kunnen bedrijven ook zoeken naar manieren om hun transportroutes te optimaliseren en lege kilometers te beperken, wat de uitstoot kan helpen verminderen. Bovendien voeren sommige bedrijven ook koolstofcompensatieprogramma's uit om de uitstoot van hun transportactiviteiten te compenseren.


Sea and Shore Services wil een leider zijn in duurzame logistiek. Wij begrijpen het belang van het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het behoud van het milieu voor toekomstige generaties. Daarom zijn we bezig met verschillende initiatieven om onze activiteiten duurzamer te maken. We werken aan een koolstofcompensatieprogramma om de uitstoot van onze transportactiviteiten te compenseren, en we zijn altijd op zoek naar manieren om onze transportroutes te optimaliseren om de uitstoot te verminderen. Daarnaast zijn wij op zoek naar manieren om onze magazijnindelingen en -processen te optimaliseren om het energieverbruik te verminderen.


Wij bieden onze klanten ook de mogelijkheid om gebruik te maken van onze duurzame oplossingen, door hen duurzame logistieke opties aan te bieden, zoals intermodaal vervoer en verkorte aanvoerroutes.


Verduurzaming van de logistiek is niet alleen belangrijk voor het milieu, maar ook voor het bedrijfsleven. Door duurzame logistieke praktijken te implementeren, kunnen bedrijven hun ecologische voetafdruk verkleinen, kosten verlagen en hun reputatie bij klanten en belanghebbenden verbeteren. Sea and Shore Services zet zich in voor een duurzamere logistiek en we zijn er trots op dat we het voortouw nemen in deze belangrijke inspanning. We werken momenteel aan projecten die het klimaat in de toekomst kunnen helpen verbeteren, in samenwerking met professionals uit de sector. Als experts in logistiek reizen we naar een groenere toekomst.


Binnenkort meer!
Commentaires


Instagram bericht templates.png

Sea and Shore werkt consistent aan het bijdragen, ontwikkelen en doorzetten van kennis uit de transport wereld. Zo vergroten we de kansen op succesvolle samenwerkingen en verbeteren we de heden- daagse kennis over transport voor iedereen.

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
Schermafbeelding 2022-10-31 om 11.24.54.png

SEA AND
SHORE

KENNISBANK

VOLG ONZE
SOCIAL MEDIA

SNEL EEN TARIEF NODIG?

bottom of page